Dagsorden

torsdag den 29. November 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 165
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM2019 at nedsætte to arbejdsgrupper, som skal udpege indholdet til en landsdækkende kulturkanon. Kulturkanonen skal offentliggøres senest i år 2021.
Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 158
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til EM 2019 pålægges, at fremlægge en vidensbaseret strategiplan for overgangen til voksenlivet for børn og unge, der er, og har været anbragt uden for hjemmet.
Medlem af Inatsisartut Mikivsuk Thomassen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 106
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Familie- og Sundhedsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af gældende regler om forældreorloven, således at orlovsperioden bliver forlænget med 4 uger. Ændringen skal træde i kraft den 1. juli. 2019.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, senest til EM2019, at fremlægge en redegørelse som, ved inddragelse af erfaringerne fra smykkestensbranchen, afdækker hvilke strukturelle, herunder b.la. lovgivningsmæssige, barrierer der findes for eksisterende operatører i branchen, for indtræden i branchen samt for at småskalalicensindehavere kan udvikle deres virksom-hed til at omsætte større værdier og øge antallet af ansatte. Redegørelsen skal indeholde forslag til, hvorledes sådanne erkendte barrierer kan fjernes eller minimeres.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til EM2019 at udarbejde et forslag til ændring af gældende lovgivning, således en etablering af en kunstfond muliggøres med henblik på at skabe et armslængdeprincip i tildelingen af samtlige kunstmidler.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 168
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til EM2019 at ud-arbejde en redegørelse, der skal udpege og identificere erhvervspotentialer for fiskeriet og det landbaserede erhverv i Sydgrønland.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit