Dagsorden

tirsdag den 20. November 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges senest til EM/2019, at fremlægge et forslag om oprettelse af en fond, til forskning i, evaluering af, forebyggelse af, samt undersøgelser af sociale problemer i Grønland. Fondens formål skal være særligt målrettet udsatte børn og unge – eller børn og unge i risiko for at blive udsatte, og disses pårørende. Fokus bør særligt lægges på undersøgelse af,- og forskning i; tidlige indsatser, økonomiske incitamenter for tidlige og straks-indsatser, samt tilpasning af programmer, behandlingstilbud og andre indsatser indenfor det sociale område.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Sarbejdspartiet

Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering til at undersøge mulighederne for samarbejde mellem landene vedrørende en fiskeriuddannelse.
Delegationsformand Vivian Motzfeldt

Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Islands Regering og Naalakkersuisut i Grønland til at iværksætte undersøgelser af mikroplastindholdet i havets levende ressourcer samt udbredelsen af plastikforurening i det nordatlantiske havområde. Undersøgelsens resultater ønskes fremlagt for Vestnordisk Råd i 2018.
Delegationsformand Vivian Motzfeldt

Imm./pkt.: 136
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt at uddanne sig til og arbejde som pædagog med henblik på at sikre fagligt velkvalificeret personale til daginstitutionerne.
Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne