Dagsorden

8. mødedag, torsdag den 26. april 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 57
2. beh. EM 2012
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til EM 2012 pålægges at udarbejde regler, der sikrer at kommunerne nedsætter arbejdsmarkedsudvalg, der skal høres i forbindelse med den kommunale sagsbehandling af ansøgninger om tilladelse til ansættelse af udefrakommende arbejdskraft. Naalakkersuisut pålægges tillige at udarbejde regler, der regulerer udvalgets sammensætning og virke.
(Inuit Ataqatigiit's medlemmer af Inatsisartut)

Imm./pkt.: 60
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte et forslag til ændring af § 2 i Landstingslov nr. 20 af 30. oktober 1992 om havne- og krydstogtpassagerafgift, således at færre fartøjer fritages for afgiftspligt samt i denne forbindelse revurdere størrelsen på de aktuelle afgifter.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 127
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest på FM2013, pålægges at fremsætte forslag til ændring af relevant lovgivning på råstof- og skatteområdet, med henblik på at indføre en omsætningsbaseret royalty-model, der for fremtidige efterforsknings- og udnyttelsestilladelser sikrer Landskassen en indtægt baseret på mineselskabernes omsætning af mineraler udvundet i Grønland, samt fremsætte forslag om nedsættelse af selskabsskatten for de selskaber, der bliver omfattet af royalty-modellen.
(Siumuts medlemmer i Inatsisartut)