Dagsorden

15. mødedag, torsdag den 10. maj 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 17
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at afsætte midler til en grønlandsksproget programserie der skal sætte fokus på, hvor-dan samspillet mellem motion og kostvaner kan give en bedre livskvalitet såvel fysisk som mentalt.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 24
1. beh. 19/10-2011
Ændringsforslaget vedtaget.
(EM2011/117)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at tage kontakt til den danske regering, med henblik på at bevirke, at der på danske diplomatiske repræsentationer i USA, Tyskland og Rusland ansættes repræ-sentanter for Naalakkersuisut til varetagelse af grønlandske interesser i medfører af Selvstyrelovens § 15.
(Medlem af Inatsisartut Knud Kristiansen og Siverth K. Heilmann, Atassut)

Imm./pkt.: 18
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre Selvstyrets bekendtgørelse nr. 10 af 12. juli 2010 om lærlinge i bygge- og anlægsarbejder, således at bekendtgørelsens krav om, at udbudsmaterialet skal stille krav om ansættelse af et givet antal lærlinge, tilføjes et krav om at ansætte 4 lærlinge, hvis den samlede værdi på bygge- og anlægsarbejdet overstiger 12 millioner kr. og 5 lærlinge, hvis den samlede værdi overstiger 15 millioner kr.
(Medlem af Inatsisartut Per Berthelsen, Siumut)

Imm./pkt.: 130
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at kontakte den danske regering med henblik på at undersøge mulighederne for iværksættelsen af et grønlandsk "Project Money Transfer".
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 61
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i forbindelse med den igangværende revision af råstofloven, pålægges at fremsætte forslag om indførelse af regler om en særlig klageinstans, i stil med den der i dag findes i kapitel 14 i Inatsisartutlov om beskyttelse af miljøet.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 88
Ændringsforslaget fra Udvalg vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at fremsætte forslag til ændring af Landstingsforordning nr. 3 af 7. maj 2007 om alderspension, således at alderspensionister kan oppebære det dobbelte i biindtægt, uden at der sker reduktion af alderspensionen.
(Medlem af Inatsisartut Malik Berthelsen og Kim Kielsen, Siumut)

Imm./pkt.: 50
Redegørelse om rammevilkår for realisering af storskalaprojekter i Grønland.
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)